top of page
Zoeken
  • Linda Domhof

Bang om bij het inschakelen van hulp te snel te gaan en in een lawine qua gevoelens / situaties terecht te komen?


Heb je al langer een vraag of (heftige) gebeurtenis die je met een (holistisch) therapeut wilt bespreken en aankijken?


Maar ben je bang dat als je er eenmaal aan begint je al snel te hard gaat en niet meer kan stoppen. Of dat je misschien wel een lawine aan gevoelens en/of situaties op je af krijgt waar je geen controle meer over hebt?


Een zeer begrijpelijk gevoel. Als je eenmaal begint weet je vaak niet wat er allemaal voorbij gaat komen. Dat is ook vaak wat mensen tegen houdt om aan de slag te gaan met de situatie of vraag waar ze al langere tijd in vast lopen. Pas als het echt niet anders meer kan en het teveel gaat kosten, moet het vaak noodgedwongen alsnog en is er geen keuze meer.


Als je je herkent in bovenstaande, en samen met iemand toch dit spannende avontuur aan durft om te gaan kijken naar jouw vraag of vragen of situatie(s), is het belangrijk dat je iemand zoekt die zich aanpast in het tempo dat jij aan kan en vanaf dat punt mee kijkt. En als dat betekent dat jij bijvoorbeeld maar 1 ministapje in een jaar kan zetten, dan is dat het tempo en niet sneller. Daarmee zorg je er ook voor dat er niet ineens een lawine aan emoties, gevoelens of vragen ontstaat.


En mocht je onvoorzien toch ietsje te snel gaan en ietsje gaan glijden, dan is het heel belangrijk dat degene die jou begeleid direct zorgt dat je weer tot stilstand en stabiliteit kan komen. Om daarna rustig te na te gaan of je een volgend stapje gaat overwegen, of dat je (even) blijft waar je dan bent.


Als je meer informatie wilt, een keer kennis wilt maken of zelfs al een afspraak willen maken, dan kan dat via het contactformulier op de home pagina of door een mail te sturen naar info@depioen.com10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page