top of page
Zoeken
  • Linda Domhof

Burn-out Doorgaan met doorgaan


Burn-out... Momenteel wordt er veel over geschreven in de media. 1 op de 3 jongeren tussen de 18 en 34 jaar en dan met name vrouwen hebben te maken met een burn-out. Er wordt geschreven dat de jongeren veel druk van buitenaf ervaren door stress op het werk en ze alles goed willen doen. Daarnaast bestaat het idee dat ze altijd bereikbaar moeten zijn en voelen ze druk via sociale media (bron: nu.nl).


Allereerst natuurlijk heel erg vervelend voor de persoon die het overkomt. Je loopt vast, hebt het gevoel dat je enorm gefaald hebt, dat je je collega's in de steek laat, je schaamt je misschien wel en hebt geen idee hoe je nu verder moet. Je wilt wel, maar kan echt niet meer!! Je werkgever stuurt je eerst naar huis en na een periode zal je bij de bedrijfsarts opgeroepen worden. Een traject voor re-integratie om terug te keren naar de werkvloer zal na een aantal weken van rust opgestart gaan worden. Natuurlijk zal de rust je goed doen. Maar wat nou als er aan alle direct aanwijsbare en zichtbare redenen waardoor je in je burn-out terecht bent gekomen niks veranderd is in al die tijd? Kan het zijn dat je dan na verloop van tijd opnieuw in een burn-out terecht komt? Als je dan toch thuis zit om te herstellen, kan je je afvragen of dit een geschikt moment is om eens te reflecteren op jezelf. Wat heb je geleerd uit de afgelopen periode? Waar liggen voor jou valkuilen? Wie ben jij en welke karaktereigenschappen heb je die een risico kunnen vormen om dit nog een keer mee te kunnen maken?


Nu kan je hier alleen mee aan de slag gaan. Maar even eerlijk, hoe eerlijk ben je dan naar jezelf? Minder mooie kanten van jezelf onder ogen komen valt niet mee. Ik schuif ze in ieder geval het liefst onder het tapijt . Oké, wat dan? Hulp zoeken? Misschien via je werkgever, de bedrijfsarts, de huisarts... Waarschijnlijk ga je tegen enorme wachtlijsten aanlopen voor psychische zorg. Wil en kan je daarop wachten? Een andere optie kan zijn om eens van de gebaande paden af te gaan. Het vanuit holistisch oogpunt aan te gaan.


Bij mij is er geen wachtlijst en kan je gelijk terecht. Jij staat centraal en samen gaan we kijken naar wat jij nodig hebt. We gaan niet voor de quick fix, ook al lijkt dat nog zo aantrekkelijk, maar we gaan op zoek naar de oorzaak, om zo bij de kern uit te komen en het van daaruit aan te pakken. Een kleine kanttekening hierbij is wel, dat de verzekeraar helaas niks voor je kan vergoeden.


Ben jij iemand die zichzelf in bovenstaande herkent of ben jij werkgever die zijn medewerker graag weer op een goede manier op weg helpt zodat deze de werkzaamheden binnen jou bedrijf weer op een goede manier kan volbrengen, neem dan contact met mij op om eens kennis te maken. Je kan mailen naar: info@depioen.com of bellen/appen naar 0628386914.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page