top of page

Wat krijg je als je voor De Pioen kiest?

Persoonlijke aandacht afgestemd op jou

Mijn belangrijkste prioriteit is af te stemmen op jou (of je kind). Samen kijken we naar welke vraag er in het contactmoment tussen ons is of ontstaat. 

Ik werk niet volgens bepaalde protocollen. De reden hiervoor is dat ik het belangrijk vind om te kijken naar wat iemand nodig heeft en dat in het tempo gaat wat past bij de persoon, de stemming of situatie van dat moment. Het risico bij het volgen van een protocol is wat mij betreft dat er een mogelijkheid is (belangrijke) delen over te slaan waardoor de vraag niet de volledige aandacht krijgt die het verdient. 

 

Persoonlijk vind ik het niet prettig om in een hokje geplaatst te worden van coach, therapeut, begeleider of nog iets anders. Alle bovengenoemde hokjes kan ik aanvinken, maar wat voor mij vooral telt is dat je met Linda werkt en ik mezelf meeneem in de ontmoeting met jou. Vanuit alle kennis en kunde die ik heb vanuit de verschillende hokjes gebruik ik wat nodig is voor jouw vraag.

Uiteraard heb ik mijn tools die ik in kan zetten op momenten dat deze passend en helpend zijn. Daarmee is er voor iedereen een op maat gemaakte sessie. 

20230709_120919.jpg

Rustige benadering zonder verwachtingen

We leven in een maatschappij waarin alles snel moet en er allerlei verwachtingen zijn. Vaak leggen we de lat voor onszelf al (heel) hoog. Daarnaast wordt er ook nog van alles van ons verwacht. Of denken we dat dit zo is. Denk maar eens aan deadlines die gehaald moeten worden, berichtjes waar je op moet reageren in welke vorm dan ook of dingen die je moet doen of juist moet laten om ergens bij te horen of gezien te worden enz.. 

Hoe fijn zou het zijn om dan een moment te kunnen ervaren in rust. Dat er geen haast is en ook nog eens niks van je verwacht wordt. Je hoeft geen resultaat te behalen binnen een bepaalde tijd. 

Jij bent welkom met alles wat er is.  Jij maakt de keuze om samen met mij te kijken naar wat er wel of niet is. En daar mag alles zijn, al hoe mooi of lelijk met of zonder oordelen en met alles wat erbij hoort. 

Peaceful Candle and Flowers _edited.jpg

Geen quick fix maar naar oorzaak en gevolg

Zoals in de pendule te zien is geeft een actie reactie. Ook alle balletjes ertussen geven de reactie door. Daarom is het in mijn visie belangrijk te kijken naar de oorzaak en de gevolgen daarvan. 

We kunnen de beweging uit 1 van de balletjes halen, zodat die niet meer beweegt (quick fix). Maar dat zegt niks over de andere balletjes. Die bewegen mogelijk nog gewoon door en zullen de beweging voortzetten ondanks het weghalen van dat ene balletje. Er moet dus meer gebeuren om overal de beweging uit te krijgen. 

Als je dat met de aandacht en tijd doet die het verdient ben je daar even mee bezig. Natuurlijk kan je ook in één keer alle balletjes vastpakken zodat de beweging stopt. Omdat het materiaal is, heeft dat geen gevolgen. Bij ons mensen is dit een ander verhaal.

Vaak hebben we al een weg afgelegd naar het punt waar we vastgelopen zijn. Hebben we onszelf dingen aan- of afgeleerd om maar te 'overleven' en overeind te blijven. We kunnen de oorzaak dan wegnemen, maar de dingen die we aan- of aangeleerd hebben, zijn niet direct veranderd en hebben tijd, aandacht en zachtheid nodig om te wennen aan de nieuwe situatie.

Image by Nadir sYzYgY
Over het ontstaan van De Pioen

De Pioen staat voor Pioenieren. Op zoek gaan naar ... of ontdekken wie je bent en wat je wilt. Waarom lopen dingen zoals ze lopen en welke invloed heb jij daar op? Hoe kan het toch dat je iedere keer op een bepaald punt niet verder komt? 

De Pioen staat ook voor de Pioenroos. De pioenroos begint als klein bolletje net als wij. Hoe ouder de bloem wordt, hoe meer deze open gaat hoe mooier de bloem wordt en gaat stralen. Soms zit er een dor of bruin blaadje tussen alle bloemblaadjes, gaat het bolletje niet goed open of vallen er al blaadjes uit. Zo werkt het ook in het mensenleven. Er zijn allerlei situaties die we kunnen bedenken voor de beeldspraken die hierboven staan. Vaak lukt het je zelf om alles weer in balans te krijgen. Maar soms heb je een beetje hulp nodig. 

Toen ik net woonde op de plek waar ik nu woon had ik een mooie bos pioenrozen op tafel staan en stond de balkondeur open. Op een bepaald moment hoorde ik gezoem. Toen ik ging kijken liep er een hommel door 1 van de bloem op zoek naar nectar. Het was een prachtig gezicht. Een jaar later stond er een vaas pioenbloemen op de kast. Op een gegeven moment hoorde ik getik tegen het raam en toen ik goed keek, zag ik dat het een hommel was. Toen ik de balkondeur open zetten kwam de hommel binnen en vloog regelrecht naar de vaas met pioenrozen om weer lekker door de bloemen heen te banjeren. Voor mij waren dit hele bijzondere momenten en is de naam van mijn praktijk geboren. 

Ik zie mezelf net als de hommel. Samen met jou wandelen we door jouw pioenroos (jouw leven) en gaan we kijken naar de blaadjes die de aandacht vragen omdat ze bijvoorbeeld dor zijn geworden. Of naar waarom jouw bloemenknop niet goed wil openen en gaan we samen kijken wat er nodig is om toch die mooie stralende 'pioen' te worden.  

bottom of page